Help! mijn moeder danst de Salsa

Flyer_Cuba2

Een muzikaal, herkenbaar en humoristisch reisverhaal van moeder en dochter in Cuba.

Ze hebben allebei net een ongelukkige liefde achter de rug en dan worden ze getrakteerd op een vakantie naar Cuba. Moeder en dochter verheugen zich op de witte stranden, de prachtige natuur, een beetje rust en vooral op de opzwepende muziek van de salsa.

Maar ja, een dochter van 30 reageert natuurlijk heel anders op al die indrukken dan een moeder van 60. Waar zijn al die Cubaanse mannen eigenlijk op uit, wie durft er het autootje te besturen. Botsen ze nog met de strenge Cubaanse autoriteiten en komen ze nog wel toe aan een beetje cultuur, ontspanning en een mooie Cubaanse sigaar? De conflicten tussen Aukelien (moeder) en Sophie (docher) van Hoytema zijn onvermijdelijk, maar gelukkig is humor de familie van Hoytema niet vreemd en dat maakt deze voorstelling een bijzonder grappig en spannend muzikaal reisverslag .

Aukelien van Hoytema is een muzikale duizendpoot. Als musicologe is ze gespecialiseerd in klassieke muziek en jazz. Ze presenteert al sinds jaar en dag voor de TROS klassieke radio het programma Een Goedemorgen Met… en in het weekend zingt ze met haar band of damessalonorkest.

De appel valt niet ver, want Sophie is al net zo’n duizendpoot. Ze heeft al diverse theatervoorstellingen op haar naam staan, maakt cabaret op maat, zingt in haar band en presenteert o.a. RTL Snowmagazine.

Erica Terpstra: “Hilarisch en ontroerend, we hebben een fantastische avond gehad. Echt tóp!”

Antoon Koch in de Oegstgeester Courant: “Een openhartig, muzikaal reisverslag doorspekt met gevoelens waarin velen zich zullen herkennen door Aukelien en Sophie met humor onderstreept”

met Aukelien en Sophie van Hoytema, piano: Ed Boekee regie: Michaël van Buuren

video
play-sharp-fill