Op sterk water

“Op sterk Water” – ImproComedy
Op Sterk Water wordt al jaren gezien als dé toonaangevende en grappigste ImproCabaretgroep van Nederland. Van charmante kleine zalen in de dorpen tot de grote theaters in steden, tijdens de al meer dan duizend gespeelde voorstellingen in Nederland en België bewijzen ze dat improviseren veel meer is dan een truc of spelletje. De muzikaliteit, humor en snelheid van Op Sterk Water is ongeëvenaard en levert avond na avond unieke, eenmalige en niet te missen voorstellingen op.

Op Sterk Water is een collectief van cabaretiers, acteurs, muzikanten en taalkunstenaars dat per jaar ongeveer tweehonderd voorstellingen speelt in theaters, voor bedrijven, scholen en op de radio. Op aanwijzingen van het publiek ontstaan sketches, scènes en liedjes, elke uitvoering nieuw en origineel.

In 1999 begon de oprichter en voormalig artistiek leider van Op Sterk Water, René M. Broeders, met een aantal cabaretiers in een klein zaaltje. Onder zijn leiding is de formatie uitgegroeid tot een sterke vaste kern van ongeveer tien man die elke voorstelling in wisselende bezetting optreden.Naast de theatertour langs meer dan 60 theaters per seizoen is Op Sterk Water de afgelopen jaren ook een graag geziene speler op de festivals als Lowlands, Laughing Maters, en Zwartecross. Op Sterk Water verzorgde een gastoptreden bij Het Groninger StudentenFestival, Cameretten en het Leids cabaretfestival. Het collectief peelt elke eerste woensdag van de maand in hun ‘huistheater’ het Comedy Theater in de Nes, Amsterdam en improviseert elke woensdag een “Claxsong of een “Beroept u maar” in Stenders eetvermaak op 3fm. In 1999 begon de oprichter en voormalig artistiek leider van Op Sterk Water, René M. Broeders, met een aantal wisselende cabaretiers in kleine zaaltjes. Inmiddels is de formatie teruggebracht tot een sterke vaste kern van ongeveer 6 man die elke voorstelling in wisselende bezetting optreden.

ed-toomler Optreden in Toomler A’dam